دلار در نخستین روز برگزیت شاهد کاهش تقاضا برای خرید بود.

دلار 833

به گزارش همشهری آنلاین ایسنا به نقل از رویترز نوشت: پس از سه سال بحث و جدال، انگلیس سرانجام در آخرین روز از ماه ژانویه ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا را ترک گفت تا بدین سان به نخستین کشور در تاریخ این اتحادیه تبدیل شود که از آن خارج می‌شود. انتظار می‌رود پیامدهای برگزیت به تدریج بر روی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار شود هر چند که انتظار نمی‌رود بانک مرکزی اروپا دست کم در کوتاه‌مدت تغییر زیادی در سیاست‌های پولی خود ایجاد کند.

هنوز مشخص نیست که با توجه به روند خروج شرکت‌های بزرگ بین‌المللی از انگلیس به دنبال برگزیت، رشد اقتصادی این کشور چگونه خواهد بود. پیش‌تر مدیر بانک آمریکایی "جی پی مورگان" از انتقال مقر اروپایی این بانک از لندن به پاریس خبر داده بود. تاکنون صدها شرکت، بانک، صندوق سرمایه‌گذاری و موسسات بیمه‌ای برای ادامه فعالیت خود در انگلیس طبق شرایط جدید از دولت درخواست مجوز فعالیت کرده‌اند.

دولت انگلیس به رهبری بوریس جانسون اکنون کار بسیار سختی برای احیای رشد اقتصادی و هم چنین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط دو طرف در آینده خواهد داشت. انتظار می‌رود که دست کم یک سال دوره گذار در نظر گرفته شود و روابط دو طرف به شکل کنونی باقی بماند.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با صعود ۰.۸۲ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۲۰۴ دلار مبادله شد. یورو ۰.۶۳ درصد بالا رفت اما در محدوده کانال ۱.۱۰ باقی ماند و به ۱.۱۰۹۵ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۳۲۳۶ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۶۴۸ دلار سنگاپور مبادله شد.

از سوی دیگر پس از آن که روند انتشار بیماری ویروسی مسری جدید به سه قاره جهان کشیده شده و گزارش‌هایی از ابتلا به ویروس کرونا در آسیا، اروپا و آمریکای شمالی مخابره شده، سازمان جهانی بهداشت در سطح جهان وضعیت اضطراری اعلام کرده است. تاکنون ویروس کرونا جان بیش از ۲۰۰ نفر را گرفته است. بیش از ۷۰۰۰ مورد ابتلا به کرونا تاکنون گزارش شده است.

ادوارد مویا، کارشناس ارشد بازار در موسسه"یورک" گفت: امسال شاهد تحولات مثبتی بودیم از جمله این که سودآوری شرکت‌ها افزایش یافت و آمریکا و چین نیز به فاز نخست توافق بر سر مسائل تجاری رسیدند.

وی با اشاره به احتمال کاهش بیشتر رشد اقتصادی چین با توجه به شیوع ویروس کرونا گفت که اکنون همه‌چیز بستگی به این دارد که دولت چین چه زمانی موفق به مهار این ویروس شود و تجارت خارجی این کشور تا چه حد تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گیرد.

اگر چه در حوزه تجاری نیز پس از ۱۷ ماه جنگ تجاری سرانجام دو اقتصاد بزرگ جهان به توافقی اولیه بر سر آتش‌بس رسیدند و نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن به همراه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا فاز نخست توافق را امضا کرد اما ممکن است رشد اقتصادی چین در صورت تشدید وضعیت فعلی مجددا کاهش پیدا کند.

چین پذیرفته است که در ازای برداشته شدن تعرفه اضافی روی محصولات وارداتی این کشور از آمریکا، خرید بیشتری از آمریکا داشته باشد تا کسری تراز حساب تجاری دو کشور به نفع آمریکا کاهش پیدا کند.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ریزش ۰.۵۴ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۱۸۳  واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۳۷۹ دلار اعلام شد.

روابط آمریکا با اروپا نیز سر مسائل تجاری کماکان متشنج است و پس از آن که آمریکا با تحریم پروژه انتقال گاز روسیه به آلمان باعث تنش‌زایی جدیدی با متحدان اروپایی خود شد، اکنون برخی از منابع خبری از تهدید شدن اروپا به وضع تعرفه وارداتی بر روی خودروهای ساخت این منطقه توسط آمریکا خبر داده‌اند. آمریکا با فرانسه بر سر لایحه جنجالی مالیات دیجیتالی که به عقیده آمریکایی‌ها شرکت‌های بزرگ این کشور را بیش از دیگران قربانی می‌کند اختلاف نظر جدی دارند.

طبق گفته یک منبع دیپلماتیک، ترامپ در گفت‌وگو با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه موافقت کرده است تا دو طرف فعلا تهدیدات متقابل تعرفه‌ای خود را عملی نکنند.

استفان اینس، استراتژیست بازارهای آسیایی در موسسه " اکسی تریدر" گفت: نرخ برابری ارزهای اروپایی در برابر دلار به رشد اقتصادی جهان حساسیت دارد و خوش‌بینی به حل و فصل اختلافات تجاری باعث تقویت موضع ارزهای اروپایی در برابر اسکناس سبز خواهد شد.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۶۷ درصد کاهش به ۱۰۸.۳۵۵۷ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۹۴۸ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۳۶۶ یوان چین اعلام شد.

کد خبر 481519

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha